

Public Meeting of the Trust Board 9.30 am Tuesday 1 October 2019 Venue: Sparkenhoe Committee Room, County Hall

public meeting Item Timings **Purpose Paper** Discussion Item Ref No. to be led by Apologies for absence: Faisal 1 Cathy Ellis 9.30 Hussain; Sue Elcock and welcome: Gordon King; Michele Morton; Suraiya Hassan 10 mins Patient voice film 2 Quality Anne-Maria Improvement Newham 3 9.40 Declarations of interest in respect of items on the agenda Minutes of the previous meeting, Cathy Ellis 4 Assurance Α 30 July 2019 В 5 Matters arising actions Assurance Cathy Ellis 6 Chairman's Report Information Ci Cathy Ellis Board Meeting Dates 2020 Cii Non Executive Directors' Portfolios Ciii 7 Chief Executive's environmental scan Information Di Angela Hillery and Dii Assurance Governance and Risk G 9.50 Corporate Risk Register and Board Εi Angela 8 Assurance 20 mins Assurance Framework Hillery Risk Management Policy Εii 10.10 Fi 9 **Brexit Briefing** Assurance Dani 10 mins Fii Cecchini 10.20 **External Governance Reviews** 10 Assurance G Angela 5 mins Hillery 11 10.25 Angela Corporate governance renewal Assurance Н Hillery 5 mins and Approval Total for section = 60 minutes

		Strategy and System Working	Transformation			
12	10.30 5 mins	Better Care Together (BCT), Sustainability and Transformation Partnership (STP) status, and System Leadership Team (SLT) update	Information	I	Angela Hillery	
Total fo	or section =	5 minutes				
		Quality Improvement and Compliance	Trustwide Quality Improvement S High Standards			
13	10.35 10 mins	Quality Assurance Committee highlight reports August and September	Assurance	Ji Jii	Liz Rowbotham	
14	10.45 10 mins	Waiting Lists	Performance	K	Anne-Maria Newham	
15	10.55 10 mins	Director of Nursing's Report including AHP report	Assurance	L	Anne-Maria Newham	
16	11.05 10 mins	Care Quality Commission (CQC) progress Action Plan	Assurance	М	Anne-Maria Newham	
17	11.15 10 mins	Break				
18	11.25 10 mins	Mortality Surveillance Quarterly reports	Assurance	Ni Nii	Anne-Maria Newham	
19	11.35 10 mins	Serious Incidents Quarterly report	Assurance	0	Anne-Maria Newham	
20	11.45 10 mins	Annual Complaints Report	Assurance and Information	Р	Anne-Maria Newham	
21	11.55 10 mins	Infection Prevention Visit NHSi	Assurance and Compliance	Q	Anne-Maria Newham	
22	12.05 5 mins	Guardian of Safe Working Hours (Junior Doctors contract) Quarterly	Assurance and Compliance	R	Anne-Maria Newham	
Total for section = 85 minutes (excluding break)						
		Performance and Assurance	© Well-governed			
Highlight reports (taken as read) from board committees: (those highlighted have been reviewed at one or more of the board committees)						
23	12.10 5 mins	Joint Quality Assurance Committee and Finance and Performance Committee September	Assurance	S	Liz Rowbotham Geoff Rowbotham	

24	12.15 10 mins	Finance and Performance Committee highlight report August and September	Assurance	Ti Tii	Geoff Rowbotham
25	12.25 10 mins	Finance monthly report – month 5	Performance	U	Dani Cecchini
26	12.35 10 mins	Integrated Quality and Performance monthly report	Performance	Vi Vii Viii	Dani Cecchini
27	12.45 5 mins	Charitable Funds highlight report (September)	Assurance	W	Cathy Ellis
28	12.50 5 mins	Strategic Workforce Group highlight report (September)	Assurance	Х	Sarah Willis
Total fo	or section =	45 minutes			
30 31		Information Pack (circulated to Board members only) containing: Corporate Risk Register CQC Action Plan Excerpt STP SLT meetings confirmed minutes SLT Business Update August September 2019 Annual Infection and Prevention Control report Clinical Audit Annual Report LLR System Plan NHS Improvement Infection Prevention Visit Action Plan Any other urgent business Public questions on agenda items	Information		Cathy Ellis Cathy Ellis Cathy Ellis
20	40.55	Data of post mosting:			Cothy Filia
32	12.55	Date of next meeting: The next public Trust Board meeting will be held on 1 November 2019			Cathy Ellis

It is recommended that, pursuant to Section 1 (2), Public Bodies (Admission to Meetings) Act I960, representatives of the press and other members of the public be excluded from the following meeting, having regard to the confidential nature of the business to be transacted, publicity on which would be prejudicial to the public interest.



Confidential Trust Board Meeting 1.30pm on Tuesday 1 October 2019 Venue: Sparkenhoe Committee Room, County Hall

AGENDA

		AGENDA	T		
Item No.	Timings	Item	Purpose	Paper Ref	Discussion to be led by
1	1.30	Apologies for absence: And welcome David Williams			Cathy Ellis
		(NHFT)			
2		Declarations of interest in respect of items on the agenda			Cathy Ellis
3	1.30 60 mins	Our Future Our Way Big Reveal	E Equality, Leadership, Culture	Oral	Sarah Willis
4	2.30	Declarations of interest in respect of items on the agenda			Cathy Ellis
5	2.30 5 mins	Minutes of the previous confidential meeting, 30 July 2019	Assurance	AA	Cathy Ellis
6		Matters arising	Assurance	BB	Cathy Ellis
7	2.35 10 mins	Chief Executive's report	Assurance	Oral	Angela Hillery
Total for	or section $= 7$	75 minutes			
		Governance and Risk	G Well-governed		
8	2.45 10 mins	Performance Management and Accountability Framework	Performance	Oral	Dani Cecchini
9	2.55 5 mins	Reportable issues log	Information	CC	Anne- Maria Newham
10	3.00 10 mins	Break			
Total for	or section =	15 minutes (excluding break)			
		Strategy and System Working	Transformation E Environments		
11	3.10 10 mins	Sustainability Transformation Plan	Assurance/ Information	Oral	Angela Hillery
12	3.20 15 mins	Estates Strategy	Approval	DD	Dani Cecchini

13	3.35 15 mins	Mental Health Inpatients Strategic Outline Case	Approval	EE	Dani Cecchini
14	3.50 10 mins	Formation of an East Midlands Mental Health & Learning Disability Alliance	Approval	FF	Angela Hillery/ David Williams
Total for	section = 50	minutes			
		Quality Improvement and Compliance	S High Standards		
15	4.00 5 mins	Interagency Safeguarding Review update and oversight report	Assurance and Information	GG	Anne- Maria Newham
16	4.05 5 mins	Safer Staffing August 2019	Assurance	HH	Anne- Maria Newham
Total fo	or section $= 10$	0 minutes			
		Performance and Assurance	G Well-governed		
17	4.10 5 mins	Financial Turnaround	Assurance	Slides	Dani Cecchini
Total fo	or section = 10	0 minutes			
18	4.15	Confidential Board information pack: Our Future Our Way Phase 1 Discover – Synthesis Report			
19	4.15	Confirmed minutes available to Board members on request (matters have previously been highlighted in the Chairs' reports): • Quality Assurance Committee • Finance and Performance Committee • Audit and Assurance Committee • Charitable Funds Committee • Strategic Workforce Group • Mental Health Act Assurance Committee	Assurance		Cathy Ellis
		Board development	Well-governed Access to Services Well-governed Services Trustwide Quality Improvement		
20	4.15 40 mins	FYPC Service presentation – CAMHS community waits and Intensive Support team	Assurance	Slides	Helen Thompson
21	4.55 5 mins	Board development action tracker on priorities	Assurance	II	Cathy Ellis
22	5.00 5 mins	Any Other Business	Assurance	Oral	Cathy Ellis

23 5.05 Close