

Public Meeting of the Trust Board 9.30 am Tuesday 30 July 2019 Venue: Gartree Room, County Hall

Public Meeting					
Item Tin No.	imings	Item	Purpose	Paper Ref	Discussion to be led by
	9.30	 Welcome: Angela Hillery, Chief Executive Anne-Maria Newham, Director of Nursing AHPS and Quality Cathy Geddes, NHS Improvement Director Anna Pridmore, Interim Associate Director of Corporate Governance Mark Farmer, Healthwatch John Edwards, Head of Business Development and Transformation (for item 10) Haseeb Ahmad, Equalities Lead (for item 11) Pauline Lewitt Freedom to Speak Up Guardian (for item 24) Deanne Rennie, Deputy Clinical Director FYPC and AHPs Lead Kamy Basra, Head of Communications Mariam Dindar (Reverse Mentor to Cathy Ellis) Dan Collard, Service Manager for Temporary staff & BAME Lead Advocate Olivia Hay, Graduate Management Trainee Sinead Ellis-Austin, Business Manager, NHFT 			Cathy Ellis

2	10 mins	Patient voice film	Quality Improvement		Anne-Maria Newham
3	9.40	Declarations of interest in respect of items on the agenda			
4		Minutes of the previous meeting, 23 May 2019	Assurance	A	Cathy Ellis
5		Matters arising actions	Assurance	В	Cathy Ellis
6		Chair's Report	Information	С	Cathy Ellis
7		Chief Executive's Report	Information	D	Angela Hillery
	1	Risk		1	1
8	9.50 10 mins	Corporate Risk Register	Assurance	E	Anna Pridmore
Total f	for section =	30 minutes			
		Strategy			
9	10.00 5 mins	Better Care Together (BCT), Sustainability and Transformation Partnership (STP) status, and System	Information	F	Angela Hillery
		 Leadership Team (SLT) update Community Services Redesign 		Oral	Rachel Bilsborough
10	10.05 30 mins	STP Workstream update Mental Health all age transformation progress	Assurance Links to STEP up to GREAT: Transformation Brick	Present -ation	Helen Thompson
11	10.35 20 mins	Equality & Diversity annual report including WRES	Assurance Links to STEP up to GREAT: Equality, Leadership, Culture Brick	G	Sarah Willis
Total f	for section =	55 minutes		1	•
		Performance and Assurance	e Reports		
		taken as read) from board committees:	· · · · · · · ·		
(those) 12	10.55	ave been reviewed at one or more of the boa Joint Quality Assurance and Finance	Assurance	Н	Liz
	5 mins	and Performance committees meeting 18 June 2019			Rowbotham/ Geoff Rowbotham
13	11.00 10 mins	Quality Assurance Committee (QAC) highlight report, 21 May 2019, 18 June 2019, 16 July 2019	Assurance	Ι	Liz Rowbotham
	11.10 10 mins	Break			

14	11.20 10 mins	Finance and Performance Committee (FPC) highlight report, 21 May 2019, 18 June 2019, 16 July 2019	Assurance	J	Geoff Rowbotham
15	11.30 5 mins	• Finance monthly report – month 3	Performance	K	Dani Cecchini
16	11.35 10 mins	Integrated Quality and Performance monthly report	Performance	L	Dani Cecchini
17	11.45 5 mins	Audit and Assurance Committee (AAC) highlight report, 5 July 2019	Assurance	М	Darren Hickman
18	11.50 5 mins	Strategic Workforce Group highlight report, 10 July 2019	Assurance	Ν	Ruth Marchington
19	11.55 5 mins	Mental Health Act Assurance Group highlight report 11 June 2019	Assurance	0	Faisal Hussain
20	12.00 5 mins	Charitable Funds Committee highlight report 11 July 2019	Assurance	Р	Cathy Ellis
Total	for section =				
		Quality Improvement and Compl	iance Reports		
21	12.05 10 mins	Quality Improvement Plan	Quality Improvement Links to all STEP up to GREAT bricks	Q	Angela Hillery
22	12.15 10 mins	Care Quality Commission progress update	Quality Improvement Links to all STEP up to GREAT bricks	R	Anne-Maria Newham
23	12.25 10 mins	Safe Staffing June 2019 Review 6 Monthly Safe and Effective Staffing	Assurance	Si Sii	Anne-Maria Newham
24	12.35 10 mins	review Biannual Freedom to Speak Up Guardian Report (Pauline Lewitt FTSUG in attendance)	Assurance	Т	Angela Hillery
25	12.45 5 mins	Annual Report on Medical Appraisal and Revalidation	Assurance	U	Sue Elcock
Total	for section =	45 minutes	·		
		Governance and Ris	k		
26	12.50 5 mins	Performance Management and Accountability Framework progress update	Approval	Oral	Dani Cecchini
27	12.55 10 mins	Board Committees' annual reports 2018-19	Assurance	V	Frank Lusk/Anna Pridmore

28		Any additional risks highlighted as a result today?	Cathy Ellis	
29	13.05	 Information Pack (circulated to Board members only) containing: Documents Signed Under Seal Q4 2018-19 and Q1 2019-2020 Mental Health Act Annual report WRES Action Plan Disability Confident Employment – Self-assessment Level 2 CQC Action Plan 	Information	Cathy Ellis
30		Any other urgent business		Cathy Ellis
31		Public questions on agenda items		Cathy Ellis
32		 Date of next meeting: The remaining public Trust Board meetings in 2019 have been rescheduled as follows: 1st October 2019 1st November 2019 3rd December 2019 		Cathy Ellis
represe meeting	entatives of g, having re	that, pursuant to Section 1 (2), Public Boo the press and other members of the public gard to the confidential nature of the busir ejudicial to the public interest.	c be excluded from the f	ollowing



Confidential Trust Board Meeting 1.30 on Tuesday 30 July 2019 Venue: Gartree Room, County Hall

AGENDA

		AGENDA			
lte	Timings	Item	Purpose	Paper	Discussion
m				Ref	to be led by
No					
•					
1	1.30	Welcome:			Cathy Ellis
		Angela Hillery, Chief Executive			
		Anne-Maria Newham, Director of			
		Nursing AHPS and Quality			
		Cathy Geddes, NHS Improvement			
		Director			
		Anna Pridmore, Interim Associate			
		Director of Corporate Governance			
		Kamy Basra, Head of			
		Communications			
		Olivia Hay, Graduate Management Trained (for staff value item)			
		Trainee (for staff voice item)			
		Apologies for absence:			
		Sarah Willis, Director of HR and OD			
		 Darren Hickman, Non-Executive 			
		Director			
		Ruth Marchington, Non-Executive			
		Director			
2	1.30	Staff voice – AMH	Quality		Helen
	30 mins		Improvement		Thompson
3	2.00	Declarations of interest in respect of			Cathy Ellis
		items on the agenda			
4		Minutes of the previous confidential	Assurance	AA	Cathy Ellis
		meeting, 24 June 2019			
5		Matters arising	Assurance	BB	Cathy Ellis
			Assurance		
6	2.05	Chief Executive's report	Assurance	Oral	Angela
	10 mins				Hillery
Total		= 40 minutes	L		
- Total		Strategy			
7	2.15	Sustainability and Transformation	Assurance	Oral	Angela
	15 mins	Partnership			Hillery
Total	for section =	= 15 minutes			

		Quality			
8	2.30 15 mins	Serious Incidents Level 2 investigation reports	Learning lessons		Anne-Maria Newham
		SI 226618		CCi	
		SI 233785		CCii	
		SI 226905		CCiii	
Total	for section =	= 15 minutes			
9	2.45 10 mins	Break			
		Governance and Ris	k		
10	2.55 5 mins	Reportable Issues Log	Information	DD	Anne-Maria Newham
Total	for section =				
		Finance and performan	nce		
11	3.00 10 mins	Confidential Finance Report – month 3	Performance	EE	Dani Cecchini
12		 Confirmed minutes available to Board members on request (matters have previously been highlighted in the Chairs' reports): Quality Assurance Committee Finance and Performance Committee Audit and Assurance Committee Charitable Funds Committee Strategic Workforce Group Mental Health Act Assurance Committee 	Assurance		Cathy Ellis
Total	FIOR SECTION =	= 10 minutes Board development			
13	3.10 30 mins	Service presentation – AMH operations	Quality Improvement Links to High Standards and Quality Improvement bricks	Oral	Helen Thompson
14	3.40 5 mins	Board development action tracker on priorities	Assurance	FF	Cathy Ellis
15	3.45	Any Other Business and Review of the meeting	Assurance	Oral	Cathy Ellis
16	4.00	Close			