

## Public Meeting of the Trust Board 9.30 am Friday 1 November 2019 Venue: Framland Committee Room, County Hall

|             | Public meeting   |  |                        |              |                            |  |  |
|-------------|------------------|--|------------------------|--------------|----------------------------|--|--|
| ltem<br>No. | Timings          | Item   | Purpose                | Paper<br>Ref | Discussion<br>to be led by |  |  |
| 1           | 9.30             | <ul> <li>Apologies for absence: Gordon King,<br/>Cathy Geddes, Mark Farmer<br/>(Healthwatch)</li> <li>and welcome: <ul> <li>Ashiedu Joel, NHSI Next Director<br/>NED development scheme</li> <li>Michele Morton, Corporate Affairs<br/>support</li> <li>Kay Rippin, Corporate Affairs<br/>Manager</li> <li>Tracy Ward, Head of Patient<br/>Safety</li> <li>Paul Blakey (Healthwatch)</li> <li>Paul Fisher</li> </ul> </li> </ul> |                        |              | Cathy Ellis                |  |  |
| 2           | 10 mins          | Patient voice film   | Quality<br>Improvement |              | Rachel<br>Bilsborough      |  |  |
| 3           | 9.40             | Declarations of interest in respect of items on the agenda   |                        |              |                            |  |  |
| 4           |                  | Minutes of the previous meeting,<br>1 October 2019   | Assurance              | A            | Cathy Ellis                |  |  |
| 5           |                  | Matters arising actions  | Assurance              | В            | Cathy Ellis                |  |  |
| 6           |                  | Chairman's Report  | Information            | С            | Cathy Ellis                |  |  |
| 7           |                  | Chief Executive's Report   | Information            | D            | Angela Hillery             |  |  |
|             |                  | Governance and Risk  | ©<br>WyF.govarned      |              |                            |  |  |
| 8           | 09.50<br>20 mins | Organisational Risk Register   | Assurance              | E            | Anne-Maria<br>Newham       |  |  |
| 9           | 10.10<br>10 mins | EU Exit Briefing   | Assurance              | F            | Dani Cecchini              |  |  |

| Total fo | or section = \$  | 50 minutes  |                  |      |                      |
|----------|------------------|---|------------------|------|----------------------|
|          |                  | Strategy and System Working                                     | 0                |      |                      |
|          |                  |   | Transformation   |      |                      |
| 10       | 10.20            | NHS Long Term Plan and LLR                                      | Assurance        | Oral | Rachel               |
|          | 20 mins          | Integrated Community Board update                               |                  |      | Bilsborough          |
|          |                  |   |                  |      |                      |
|          |                  |   |                  |      |                      |
| Total fo | or section = 2   |   |                  |      |                      |
|          |                  | Quality Improvement and<br>Compliance                           | •                |      |                      |
|          |                  |   | Control Services |      |                      |
|          |                  |   | 8                |      |                      |
|          |                  |   | Standards        |      |                      |
| 11       | 10.40<br>5 mins  | Quality Assurance Committee<br>highlight report 15 October 2019 | Assurance        | G    | Liz<br>Rowbotham     |
|          |                  |   |                  |      |                      |
| 12       | 10.45<br>10 mins | Director of Nursing's Report including<br>AHP report            | Assurance        | Н    | Anne-Maria<br>Newham |
| 40       |                  | ·   | <b>A</b> = =     |      |                      |
| 13       | 11.55<br>10 mins | Care Quality Commission (CQC)<br>progress Report                | Assurance        | I    | Anne-Maria<br>Newham |
| 14       | 11.05            | Break   |                  |      |                      |
|          | 15 mins          | Dicak   |                  |      |                      |
| 15       | 11.20            | Safar Staffing Dapart Santombar                                 | Assurance        | J    | Anne-Maria           |
| 15       | 10 mins          | Safer Staffing Report – September 2019                          | Assurance        | J    | Newham               |
|          |                  |   |                  |      |                      |
|          |                  |   |                  |      |                      |
| 17       | 11.30            | Infection Prevention and Control                                | Assurance        | K    | Anne-Maria           |
|          | 10 mins          | report  |                  |      | Newham               |
|          |                  |   |                  |      |                      |
|          |                  |   |                  |      |                      |
| 18       | 11.40            | "learning from incidents" Death of a                            | Information      | L    | Anne-Maria           |
|          | 10 mins          | patient under the care of the crisis                            | Assurance        |      | Newham               |
|          |                  | team  |                  |      |                      |
|          |                  |   |                  |      |                      |
| Total fo | or section = \$  | 55 minutes (excluding break)                                    |                  |      |                      |
|          |                  | Performance and Assurance                                       | 0                |      |                      |
|          |                  |   | Wall-governed    |      |                      |
| 19       | 11.50            | Finance and Performance Committee                               | Assurance        | М    | Geoff                |
|          | 10 mins          | highlight report 15 October 2019                                |                  |      | Rowbotham            |
| 20       | 12.00            | Finance monthly report – month 6                                | Performance      | N    | Dani Cecchini        |
|          | 10 mins          |   |                  |      |                      |

| 21                | 12.10<br>10 mins             | Integrated Quality and Performance monthly report  | Performance        | Oi         | Dani Cecchini     |
|-------------------|------------------------------|--|--------------------|------------|-------------------|
|                   |                              | Waiting Times Compliance AMH &LD   |                    | Oii        |                   |
| 22                | 12.20<br>5 mins              | Audit and Assurance Committee<br>highlight report 4 October 2019   | Assurance          | Р          | Darren<br>Hickman |
| 23                | 12.25<br>5 mins              | Review of risk – any further risks as a result of board discussion?  | Assurance          |            | Cathy Ellis       |
| Total for         | or section =                 | 30 minutes   | 1                  | 1          |                   |
| 24                |                              | <ul> <li>Information Pack (circulated to Board members only) containing:</li> <li>Documents Signed Under Seal</li> <li>Seasonal Flu Vaccination<br/>Campaign 2019 -20 Executive<br/>Team paper May 2019</li> <li>LPT IPC Strategy 2019-22</li> </ul> | Information        |            | Cathy Ellis       |
| 25                |                              | Any other urgent business  |                    |            | Cathy Ellis       |
| 26                |                              | Public questions on agenda items   |                    |            | Cathy Ellis       |
| 27                | 12.30                        | Date of next meeting:<br>The next public Trust Board meeting<br>will be held on 3 December 2019  |                    |            | Cathy Ellis       |
| represe<br>having | entatives of<br>regard to th | that, pursuant to Section 1 (2), Public Boo<br>the press and other members of the public<br>ne confidential nature of the business to be<br>ublic interest.  | c be excluded from | m the foll | owing meeting,    |



## Confidential Trust Board Meeting 1.00pm on Friday 1 November 2019 Venue: Framland Committee Room, County Hall

| AGENDA |
|--------|
| AGENDA |

| AGENDA      |                  |  |                       |              |                                 |  |
|-------------|------------------|--|-----------------------|--------------|---------------------------------|--|
| ltem<br>No. | Timings          | Item   | Purpose               | Paper<br>Ref | Discussion<br>to be led by      |  |
| 1           | 1.00             | Apologies for absence: Gordon King,<br>Cathy Geddes  |                       |              | Cathy Ellis                     |  |
| 2           |                  | Declarations of interest in respect of items on the agenda   |                       |              | Cathy Ellis                     |  |
| 3           | 1.00<br>30 mins  | Staff Voice (representatives from<br>organisations who are supporting<br>delivery of Integrated Care Pathways) |                       |              | Rachel<br>Bilsborough           |  |
| 4           | 1.30<br>5 mins   | Minutes of the previous confidential meeting, 1 October 2019   | Assurance             | AA           | Cathy Ellis                     |  |
| 5           | 5 mins           | Matters arising  | Assurance             | BB           | Cathy Ellis                     |  |
| 6           | 1.35<br>10 mins  | Chief Executive's report   | Assurance             | Oral         | Angela Hillery                  |  |
| Total for   | or section = 4   | 5 minutes  |                       |              |                                 |  |
|             |                  | Governance and Risk  | G<br>Wuf-governed     |              |                                 |  |
| 7           | 1.45<br>10 mins  | Performance Management and<br>Accountability Framework   | Assurance             | Oral         | Dani<br>Cecchini                |  |
| 8           | 1.55<br>5 mins   | Reportable issues log  | Information           | CC           | Anne-Maria<br>Newham            |  |
| 9           | 2.00<br>10 mins  | HSE Inspection   | Assurance             | DD           | Dani<br>Cecchini                |  |
| Total fo    | or section $= 2$ |  |                       |              |                                 |  |
|             |                  | Strategy and System Working  | C C<br>Transformation |              |                                 |  |
| 10          | 2.10<br>10 mins  | LLR STP 5-year Plan and LPT<br>Planning Update   | Information           | EE           | Angela Hillery<br>Dani Cecchini |  |
| 11          | 2.20<br>10 mins  | Mental Health Inpatients Strategic<br>Outline Case   | Approval              | FF           | Dani<br>Cecchini                |  |

| 12       | 2.30<br>10 mins   | Break  |                           |      |                       |
|----------|-------------------|--|---------------------------|------|-----------------------|
| Total f  | or section =      | 20 minutes (excluding break of 10 mins)  |                           |      |                       |
|          |                   | Quality Improvement and<br>Compliance  | Stanstards                |      |                       |
| 13       | 2.40<br>5 mins    | Pilot Workforce Race Equality<br>Standard (WRES) National<br>Programme   | Approval                  | GG   | Angela<br>Hillery     |
| Total fo | r = 5             |  |                           |      |                       |
|          |                   | Performance and Assurance  | <b>G</b><br>Well-governed |      |                       |
| 14       | 2.45<br>15 mins   | Facilities Management Review and Appraisal Options   | Performance               | HH   | Dani<br>Cecchini      |
| 15       | 3.00<br>10 mins   | Financial Turnaround   | Assurance                 | Oral | Dani<br>Cecchini      |
| 16       | 3.10<br>5 mins    | Review of risk – any further risks as a result of board discussion?  | Assurance                 |      | Cathy Ellis           |
|          | or section $= 30$ |  |                           |      |                       |
| 17       | 3.15              | <ul> <li>Confidential Board information pack:</li> <li>STP SLT 19 September 2019<br/>meeting confirmed minutes</li> <li>Leicester Leicestershire and<br/>Rutland System Trajectory Letter</li> <li>LLR Financial Recovery Plan<br/>Briefing Pack</li> <li>Draft LLR Assurance Architecture</li> <li>CQC Action Plan</li> <li>Better Care Together LLR 5-year<br/>Plan</li> </ul> |                           |      |                       |
| 18       | 3.15              | Confirmed minutes available to Board<br>members on request (matters have<br>previously been highlighted in the<br>Chairs' reports):<br>• Quality Assurance Committee<br>• Finance and Performance<br>Committee<br>• Audit and Assurance Committee<br>Board development   | Assurance                 |      | Cathy Ellis           |
| 19       | 3.15<br>30 mins   | CHS QI Developments  | Assurance                 | Oral | Rachel<br>Bilsborough |

| 20 | 3.45<br>5 mins | Board development action tracker on priorities | Assurance | II   | Cathy Ellis |
|----|----------------|--|-----------|------|-------------|
| 21 | 3.50<br>5 mins | Any Other Business                             | Assurance | Oral | Cathy Ellis |
| 22 | 3.55           | Close  |           |      |             |