The theme of today's board is Learning Disabilities



Public Meeting of the Trust Board 9.30 am Tuesday 3 December 2019

Venue: Premier Suite, Leicester Racecourse

Public meeting						
Item No.	Timings	Item	Purpose	Paper Ref	Discussion to be led by	
1	09.30	 Apologies for absence: and welcome: Ashiedu Joel, NHSI Next Director NED development scheme Clare Hazeldine, Clinical Lead for Speech and Language Therapy Brendan Daly, Community Development Worker Staff Voice representatives: Gemma Clarke (LD Outreach Manager), Fran Bailey (Community LD Manager), Mo Henton (LD Outreach Support Worker), Jane Reynolds (LD Outreach Nurse) Sarah Warmington Associate Director of Commissioning East Leics CCG Dr Rohit Gumbar – Leardning Disability Service 			Cathy Ellis	
2	9.30 5 mins	Veterans' Gold Award	Celebration		Cathy Ellis	
3	09.35 10 mins	Patient voice film	Quality Improvement		Helen Thompson	
4	09.45 30 mins	Staff voice Attendees: Gemma Clarke – LD Outreach	Quality Improvement		Helen Thompson	
		Manager Fran Bailey – Community LD Manager Mo Henton – LD Outreach Support Worker				

		Jane Reynolds – LD Outreach Nurse			
5	10.15 20 mins	Declarations of interest in respect of items on the agenda			
6		Minutes of the previous meeting, 1 November 2019	Assurance	A	Cathy Ellis
7	-	Matters arising actions	Assurance	В	Cathy Ellis
8		Chairman's Report	Information	С	Cathy Ellis
9		Chief Executive's Report	Information	D	Angela Hillery
		Governance and Risk	G Well-governed		
10	10.35 10 mins	Organisational Risk Register	Assurance	E	Anne-Maria Newham
11	10.45 5 mins	Standing Orders, Standing Financial Instruction and Scheme of delegation	Approval	F	Dani Cecchini
12	10.50 10 mins	Break			
Total fo	or section = 3	80 minutes (excluding break)			
		Strategy and System Working	Transformation		
13	11.00 20 mins	STP Workstream LLR LD and Autism Transforming Care Programme Update – Sarah Warmington Associate Director of Commissioning East Leics CCG	Assurance	Oral	Helen Thompson
Total fo	or section = 2				
		Quality Improvement and Compliance	Trustwide Quality Improvement Pallers Medicinaris S A Access to Services		
14	11.20 30 mins	Service Presentation: Learning Disability Service Update – Supporting the system delivery plan – Dr Rohit Gumbar in attendance.	Information/ Assurance	Oral	Helen Thompson

15	11.50 5 mins	Quality Assurance Committee Highlight report November 2019	Assurance	G	Liz Rowbotham
16	11.55 5 mins	Director of Nursing's Report including AHP report	Assurance	Н	Anne-Maria Newham
17	12.00 10 mins	Care Quality Commission (CQC) progress Report	Assurance	I	Anne-Maria Newham
18	12.10 10 mins	Patient and Carer Experience and Involvement (including Complaints)	Information/ Assurance	J	Anne-Maria Newham
19	12.20 5 mins	Safer Staffing Report – October 2019	Assurance/ Compliance	K	Anne-Maria Newham
20	12.25 5 mins	Guardian of Safe Working Hours (Junior Doctors contract) Annual Report	Assurance and Compliance	L	Sue Elcock
Total fo	or section =	70 minutes			
		Performance and Assurance	© Well-governed		
21	12.30 5 mins	Finance and Performance Committee highlight report November 2019	Assurance	M	Geoff Rowbotham
22	12.35 10 mins	Finance monthly report – month 7	Performanc e	N	Dani Cecchini
23	12.45 10 mins	Integrated Quality and Performance monthly report	Performanc e	Oi	Dani Cecchini
		Waiting Times Compliance AMH &LD		Oii	
24	12.55	Review of risk – any further risks as a result of board discussion?	Assurance	Oral	Cathy Ellis
Total fo	5 mins or section = 3	20 minutos			
25	Section = .	Information Pack (circulated to Board	Information		Cathy Ellis
		members only) containing:			
		 LPT Annual Safeguarding Report 2018 – 2019 Organisational Risk Register 			
26		Any other urgent business			Cathy Ellis
					3

27		Public questions on agenda items		Cathy Ellis
28	1.00	Date of next meeting: The next public Trust Board meeting will be held on 14 January 2020		Cathy Ellis

It is recommended that, pursuant to Section 1 (2), Public Bodies (Admission to Meetings) Act I960, representatives of the press and other members of the public be excluded from the following meeting, having regard to the confidential nature of the business to be transacted, publicity on which would be prejudicial to the public interest.



Confidential Trust Board Meeting 1.30 pm on Tuesday 3 December 2019 Venue: Premier Suite, Leicester Racecourse

AGENDA

		AGENDA			
Item No.	Timings	Item	Purpose	Paper Ref	Discussion to be led by
1	1.30	Apologies for absence:			Cathy Ellis
2		Declarations of interest in respect of items on the agenda			Cathy Ellis
3	1.30 5 mins	Minutes of the Board Development 23 October 2019	Assurance	AAi	Cathy Ellis
	3 0	Minutes of the previous confidential meeting, 1 November 2019		AAii	
4		Matters arising	Assurance	BB	Cathy Ellis
5	1.35 10 mins	Chief Executive's report	Assurance	Oral	Angela Hillery
Total for	or section = 1	5 minutes			
		Governance and Risk	G Well-governed		
6	1.45 15 mins	Performance Management and Accountability Framework Integrated Performance Report Development	Assurance	Oral	Dani Cecchini
Total for	or section = '	15 minutes			
		Strategy and System Working	Access to Services Transformation Environments		

7	2.00 20 mins	All Age Mental Health Transformation	Approval	Oral	Gordon King
8	2.20 10 mins	East Midlands Mental Health Alliance MOU		CC	Angela Hillery
9	2.30 10 mins	Contract Model 2020/21	Assurance	Oral	Dani Cecchini
10	2.40 10 mins	Forensic New Care Model/Provider Collaborative/Partnership Agreement	Approval	DD	Dani Cecchini
Total	for section =	50 minutes			
		Quality Improvement and Compliance	S High Standards		
11	2.50 10 mins	Interagency Safeguarding Review update and oversight report	Approval	EE	Anne-Maria Newham
12	3.00 15 mins	Elimination of Dormitory Accommodation		FF	Dani Cecchini
13	3.15 10 mins	Break			
Total f	or section $= 2$	5 minutes (excluding Break)			
		Performance and Assurance	G Well-governed		
14	3.25 5 mins	Payroll Provider Update	Assurance	GG	Sarah Willis
15	3.30 10 mins	Financial Turnaround	Assurance	Oral	Dani Cecchini
16	3.40 5 mins	Review of risk – any further risks as a result of board discussion?	Assurance		Cathy Ellis
Total f	or section $= 2$	0 minutes			
17	3.45	 Confidential Board information pack: System Strategic Plan Self Certification SUTG Mental Health Presentation Board Development Action Tracker Draft 			

18	3.45	Confirmed minutes available to Board members on request (matters have previously been highlighted in the Chairs' reports): • Quality Assurance Committee • Finance and Performance Committee	Assurance		Cathy Ellis
19	3.45 5 mins	Chair's Board Development Action Tracker on priorities	Assurance	Oral	Cathy Ellis
20	3.50 5 mins	Any Other Business	Assurance	Oral	Cathy Ellis
Total for	or section $= 1$	0 minutes			
21	3.55	Close	_		