The theme Community Health Services Being Observed by NHS I



## Public Meeting of the Trust Board 9.30 am Tuesday 14<sup>th</sup> January 2020 Venue: Sparkenhoe Committee Room, County Hall

	Public meeting					
ltem No.	Timings	Item	Purpose	Paper Ref	Discussion to be led by	
1	09.30	Apologies for absence:			Cathy Ellis	
		Anne Scott				
		and welcome:				
		Cathy Geddes and NHSI observers Mark Farmer – Healthwatch Millie Weston – LPT Graduate Scheme Emma Wallis (deputising for Anne Scott) Ashiedu Joel, NHSI Next Director NED development scheme MHSOP Team: Simon Guild, MHSOP service manager Stuart Kennedy, clinical lead Rob Snow, team administrator				
2	09.35 10 mins	Patient voice film CHS MHSOP memory service	Quality Improvement		Rachel Bilsborough	
3	09.45 30 mins	Staff voice CHS MHSOP memory service Attendees: Simon Guild, MHSOP service manager Stuart Kennedy, clinical lead Rob Snow, team administrator	Quality Improvement		Rachel Bilsborough	
4	10.15 25 mins	Declarations of interest in respect of items on the agenda				

5		Minutes of the previous public	Assurance	Α	Cathy Ellis
5		meeting: 3 December 2019	Assurance	A	
6		Matters arising actions	Assurance	В	Cathy Ellis
7	_	Chairman's Report	Information	С	Cathy Ellis
/			mornation	C	
8		Chief Executive's Report	Information	D	Angela Hillery
		Plastic Waste Reduction Pledge	Approval		
		Governance and Risk			
			G		
9	10.40	Organisational Risk Register	Assurance	Е	Chris Oakes
	10 mins				
Total fo	or section $=$	75 minutes			
		Strategy and System Working	0		
			Transformation		
10	10.50	Community Health Services:	Assurance	Oral	Rachel
10	10.50	Community Health Services.	Assurance	Orai	Bilsborough
	20 mins	Community Service Redesign			Lieberedgi
		go-live update 10mins (oral)			
		Ageing Well strategic update			
		10 mins (oral)			
11	11.10	System Flow - Winter Plan and	Assurance	Oral	Rachel
		Current Pressures			Bilsborough
	10 mins				Gordon King
					Helen Thompson
12	11.20	Break			
	10 mins				
Total fo	r section - '	30 minutes (excluding the break)			
Totarit		Quality Improvement and			
		Compliance	Trustedde Patient		
			Guality Involvement		
			8 A		
			High Standards Access to Services		
13	11.30	Quality Assurance Committee	Assurance	F	Liz
	5 mins	Highlight report 10 December 2019			Rowbotham
14	11.35	Director of Nursing, AHPs and	Assurance	G	Emma
	5 mins	Quality Report			Wallis

15	11.40 10 mins	Care Quality Commission (CQC) progress Report	Assurance	Н	Emma Wallis
16	11.50 10 mins	Safer Staffing - Monthly Report	Assurance	I	Emma Wallis
17	12.00 10 mins	Freedom to Speak Up Guardian 6 monthly Report	Approval	J	Angela Hillery
18	12.10 10 mins	Patient Safety Quarterly Report Q2	Assurance	К	Emma Wallis
Total fo	or section =	50 minutes			
		Performance and Assurance	C Web-geoverned		
19	12.20 5 mins	Finance and Performance Committee highlight report 10 December 2019 Joint Meeting of Finance and Performance Committee and Quality Assurance Committee Highlight Report 10.12.19	Assurance	Li	Geoff Rowbotham
20	12.25 10 mins	Finance Monthly Report – month 8	Assurance and Information	М	Dani Cecchini
21	12.35 10 mins	Performance Report	Assurance and Performance	N	Dani Cecchini
22	12.45 10 mins	Performance Management and Accountability Framework	Approval	0	Dani Cecchini
23	12.55 5 mins	Charitable Funds Committee Highlight Report 17 December 2019	Assurance	Р	Cathy Ellis
24	1.00 5 mins	Audit and Assurance Committee Highlight Report 6 December 2019	Assurance	Q	Darren Hickman
25	1.05 5 mins	Review of risk – any further risks as a result of board discussion?	Assurance	Oral	Cathy Ellis
		50 minutes		1	

26	1.10	Information Pack (circulated to Board members only) containing:	Information	Cathy Ellis
	10 mins	<ul> <li>Documents Signed Under Seal (Quarter 3)</li> <li>Integrated Quality Performance Report</li> <li>Organisational Risk Register slides</li> </ul>		
27		Any other urgent business		Cathy Ellis
28		Public questions on agenda items		Cathy Ellis
29	1.20	<b>Date of next meeting:</b> The next public Trust Board meeting will be held on Tuesday 3 <sup>rd</sup> March 2020, venue to be confirmed.		Cathy Ellis
It is recommended that, pursuant to Section 1 (2), Public Bodies (Admission to Meetings) Act I960, representatives of the press and other members of the public be excluded from the following meeting, having regard to the confidential nature of the business to be transacted, publicity on which would be prejudicial to the public interest.				



## Confidential Trust Board Meeting 2.00 pm on Tuesday 14<sup>th</sup> January 2020 Venue: Sparkenhoe Committee Room, County Hall

## AGENDA

		AGENDA			
ltem No.	Timings	Item	Purpose	Paper Ref	Discussion to be led by
1	2.00	Apologies for absence: Anne Scott			Cathy Ellis
		And welcome:			
		Emma Wallis Cathy Geddes and NHSI observers			
2	2.00	Declarations of interest in respect of items on the agenda			Cathy Ellis
3	2.00 5 mins	Minutes of the previous Confidential Meeting, 3rd December 2019	Assurance	AAi	Cathy Ellis
	0 111113	Minutes of the Board Development Meeting 20th December 2019		AAii	
4		Matters arising	Assurance	BB	Cathy Ellis
5	2.05 10 mins	Chief Executive's report	Assurance	Oral	Angela Hillery
Total f	or section = 1	5 minutes			
		Governance and Risk	<b>G</b> Webgovered		
6	2.15 10 mins	System Governance	Assurance	Oral	Angela Hillery
7	2.25 5 mins	Highlight Report from Remuneration Committee 1 <sup>st</sup> November 2019	Assurance	CC	Ruth Marchington
Total for	or section $=$	15 minutes			
		Strategy and System Working	Access to Bervices		
			Transformation Environments		
8	2.30 15 mins	Better Care Together Planning and Contract Approach 2020/21	Assurance	Oral	Dani Cecchini

9	2.45 10 mins	Single Strategic Commissioner Developments	Information	DD	Angela Hillery
10	2.55 10 mins	Break			
Total f	for section = $2$	25 minutes (excluding the break)		<u>.</u>	
		Quality Improvement and Compliance	8 High Standerds		
11	3.05 15 mins	Safeguarding Overview and Capacity Report	Assurance	EE	Emma Wallis
12	3.20 15 mins	Elimination of Dormitory Accommodation	Approval	FF	Dani Cecchini
Total f	for section = 3				
		Performance and Assurance	<b>G</b> Web-governed		
13	3.35 15 mins	Financial Turnaround	Assurance	Oral	Dani Cecchini
14	3.50 5 mins	Review of risk – any further risks as a result of board discussion?	Assurance	Oral	Cathy Ellis
Total f	for section = 2	0 minutes			
15	3.55	<ul> <li>Confidential Board information pack:</li> <li>System Governance – new arrangements</li> <li>Single Strategic Commissioner Report</li> </ul>			
16	3.55	<ul> <li>Confirmed minutes available to Board members on request (matters have previously been highlighted in the Chairs' reports):</li> <li>Quality Assurance Committee</li> <li>Finance and Performance Committee</li> </ul>	Assurance		Cathy Ellis
17	3.55 5 mins	Any Other Business	Assurance	Oral	Cathy Ellis
Total f	for section = 5	minutes			
18	4.00	Close			